At sætte dig selv fri

TILGIV OG SÆT DIG SELV FRI

Vi synes at den anden person fortjener en straf

Som nævnt, er det oftest utroligt vigtigt og givende for hjertemennesker at arbejde med tilgivelse. Meget ofte bærer hjertemennesker på en indre vrede - fordi de har så høje etiske standarder (læs mere om hjertemennesker og tilgivelse her).


Som oftest er en de vigtigste grunde til, at vi ikke kan give slip vores vrede, at vi synes, at personen, som har såret os fortjener at blive straffet på en eller anden vis. Så hvis vi tilgiver, tænker vi, at personen ikke får en straf. Måske ikke bevidst, men det ligger ofte ubevidst i vores manglende tilgivelse.


Hvis der din kæreste som du stolede blindt på, har været dig utro eller løjet for dig, hvis din har løjet for os, har talt dårligt om os, har overtrådt vores grænser eller på anden måde har behandlet os uretfærdigt, så ønsker vi at de med rette skal lide - ligesom vi har gjort det. Og hvis vi bare tilgav, så ville personen slet ikke blive straffet, det ville være fuldstændigt urimeligt i vores lille verden.


Problemet er, at det bliver dig selv, der lider

Problemet er bare, at når du ikke tilgiver, så er det dig, der går rundt og spiller den her film for dig selv igen og igen. Filmen om alt det skrækkelige, der skete (eller rettere om hvordan du oplevede det).


Og dermed er det dig, som genoplever denne følelse igen og igen, dig der bliver ked af det, og ikke den person som har såret dig. Og da vi tænker cirka 60.000-75.000 tanker i døgnet, og minimum 90% af det er gentagelser, så kan du godt nok gå og genopleve denne oplevelse rigtig mange gange med tilhørende smerte indeni.


Hver gang du tænker en sådan tanke, at det derved dig selv, som du straffer ved at påføre smerte – og ikke den anden person. Så den, du straffer ved ikke at tilgive – det er faktisk dig selv primært. (Det er jo lidt ærgerligt, når det nu er en anden person, vores sårede fortørnede ego ellers gerne ville ramme).


Tilgiv for at sætte dig selv fri

Så om ikke for andres skyld – hvis ikke du kan tilgive den anden for hans eller hendes skyld – så gør det for din egen skyld, så DU kan blive fri.


Så tænk på, at den, du primært straffer ved at bære på nag, er DIG SELV! Så om ikke for andet, så tilgiv for, at du selv kan blive fri!

I kærlighed,

Ursula Maria Jensen

Nyhedsbrev


Er du parat til at modtage LOOOVE, gode råd og tips, så tilmeld dig fluks til mit nyhedsbrev.


(PS. Når du skriver dig op får du samtidig foræret min meditation "Det rensende bad i det hellige tempel" :-)