Tre gode råd til hvad du stiller op med kritik

TRE GODE RÅD TIL NÅR DU FÅR KRITIK

Hvis du er et følsomt hjertemenneske, kender du sikkert ALT til, at det indimellem kan være ret så svært at modtage kritik – (jeg har i hvert fald selv masser af gange i mit liv følt mig rigtig såret, ramt og stødt).


Og hvorfor er det så ekstra svært for hjertemennesker at modtage kritik? Jo, det er det primært pga. følgende:


A) Fordi vi er ekstra FØLSOMME og som følge deraf også ekstra let kan føle os ramt.


B) Fordi du som hjertemenneske med garanti har en meget høj moral – og derfor rigtig, rigtig gerne vil gøre ALT godt her i livet. Og så gør det endnu mere ondt, når du virkelig ønsker at gøre det godt, men så i stedet ender med at få kritik.


C) Derudover har du sandsynligvis (ligesom jeg) også en tendens til at gruble meget over tingene, til at OVERTOLKE og lægge ekstra meget i dét, der bliver sagt, og pludselig vokser tingene sig større, og vi kan gå og tænke meget læææænge over det, der er blevet sagt eller gjort.


D) Samtidig er jeg sikker på, at du som hjertemenneske med garanti ikke ønsker at gøre andre mennesker ondt – og ofte kan kritik få os til at tænke, at vi har SÅRET eller SKUFFET andre! Og dét er bare ikke fedt at tro for et så dybt empatisk og næstekærligt menneske, som du er!


E) Endelig er vi som hjertemennesker også rigtig "gode til" at SUGE NEGATIVE ENERGIER til os, og lade det påvirke os. Så den negative tone, som ofte kan følge med kritikken, gør os ekstra ondt (og tonen behøver endda ikke være særlig hård – vi fornemmer bare en brøkdel af negativitet, og det er nok til, at vi opfatter det, og suger det hele til os).HVAD SKAL VI STILLE OP MED KRITIK?

Hvor lidt vi end må bryde os om det – så er kritik en del af livet. Vi kan simpelthen ikke undgå det, når vi omgås andre mennesker – og jeg tror heller ikke, det er meningen, at vi skal undgå det fuldstændigt – for det giver os mulighed for en fantastisk vej til selvudvikling.


Så når nu kritikken er en del af vores liv, kan vi lige så godt lære at forholde os så konstruktivt til den som muligt, som muligt.  :-) Det kan vi gøre efter nedenstående plan ved først at distancere os til kritikken; dernæst at se, om der er noget, vi kan lære; og til sidst ved at se, hvor vi selv har sendt den samme kritik ud i verden mod andre eller mod os selv:PUNKT 1: DISTANCER DIG FRA KRITIKKEN

Tænk på, at når du får kritik, så er det jo en "sandhed" set via den andens øjne.

Du behøver derfor ikke tage kritikken personligt. Alt hvad du har oplevet i dit liv gør, at du ser på verden på en helt bestemt måde – du har gennem årene skabt dine egne "briller" med et filter, som du ser hele verden gennem.


Det samme gælder for mig og alle andre!!! For at give et eksempel: Hvis jeg har haft en masse negative oplevelser gennem livet af fx. mænd med fuldskæg, så har jeg i mine "briller" et tykt filter – en klar opfattelse af – hvordan mænd med fuldskæg opfører sig, og det vil i den grad farve min verden. Så hvis du tilfældigvis er en mand med fuldskæg – så vil jeg straks se dig gennem dét filter, og jeg vil sandsynligvis have nogle stærke meninger om dig.


Og hvis jeg så kritiserer dig ud fra mit skabte verdensbillede, ja så siger det jo i virkeligheden meget mere om MIT filter, end hvad det siger om DIG. For kritikken er jo i høj grad en projektion af min virkelighedsopfattelse, skabt gennem masser af år og erfaringer, som INTET har med dig at gøre.


Så husk på, at kritikken i første omgang fortæller langt mere om den anden person end om dig.


PUNKT 2: LYT TIL KRITIKKEN FRA HJERTET OG LÆR

Når du i første omgang har distanceret dig fra kritikken (punkt 1), så prøv derefter at lytte til kritikken fra hjertet!

For selvom den anden person ser på dig og på situationen gennem alverdens tykke filtre, så kunne det jo faktisk være, at du kunne lære noget godt og brugbart af dét, der blev sagt! Fordi det jo åbenbart er sådan, som den anden person ser dig!


Så prøv stille, roligt og nysgerrigt at tage det ind i hjertet og mærk efter: Kunne der være noget rigtigt ved det? Er der genklang? Kan det være rigtigt i nogle tilfælde? Eller kan det virke sådan fra den anden persons synsvinkel?


Hvis den anden fx siger: "Du er altid sur" (eller hvad du nu får kritik for), så ved du jo selvfølgelig, at det passer ikke – du er jo ikke ALTID sur (går jeg ud fra) ;-)! Men kunne det være, at der er nogle tilfælde, hvor det virker som om, at du er det? Eller er du vitterlig sur nogle gange?


Og HVIS du mærker efter og kan se, at der rent faktisk godt kan være noget om kritikken, så har du to måder du kan forholde dig til det på:


1) Du kan eje egenskaben og vælge IKKE at gøre noget ved det, fordi du er OK med situationen (eller dét, du bliver kritiseret for). Så kan du sige til dig selv: "JA – det er rigtigt – og det har jeg ikke tænkt mig at gøre noget ved, for jeg har lyst til at være sur indimellem (eller hvad du nu er blevet beskyldt for).


2) Eller du kan sige: "Ja, det er da rigtigt – jeg kan godt gå rundt at være sur indimellem, og det vil jeg egentligt godt ændre på, så det kan være, jeg skal arbejde med det i fremtiden"!


Ligegyldigt hvad du vælger af de to muligheder, så har du fået mulighed for en rigtig god læring om dig selv, og hvordan du kan virke i andres øjne. Og selv, hvis du ikke føler, at der er et gran af sandhed i, hvad de siger, så kan du vælge at se på det med åbne og interesserede øjne, for det er åbenbart sådan, den anden part har opfattet dig ud fra dine handlinger. Og det kan være meget lærerigt.


Så prøv at lytte til kritikken – helt uden fordomme – bare mærk efter. Er der noget i den, som kunne vække genklang i dig? Kunne du finde nogle situationer, hvor de faktisk har ret? Og hvis de har en anelse ret, så er det også super for så kan du enten vælge at sige "Wow - den egenskab vil jeg da bare eje, for det er da rigtigt, men sådan vil jeg have lov til at være indimellem". Eller det kan være en fantastisk udviklingsmulighed for dig, hvor du kan tænke "Nå ja, det er rigtigt – og det vil jeg gerne ændre på og blive bedre til i fremtiden".PUNKT 3: HVOR HAR DU SENDT LIGNENDE ENERGI UD?

Tænk på, at dét, vi sender ud, får vi tilbage.

Når vi husker på, at dét, vi sender ud af positive og negative energier, får vi  sendt tilbage mod os  – så kan vi også blive MEGET klogere på, hvad det er, vi egentlig har gået og tænkt om os selv eller andre.


Og min erfaring er, at hvis jeg får kritik på et eller andet område, så har jeg helt sikkert  – på et eller andet tidspunkt  – tænkt lignende tanker selv!!!!


Måske har jeg tænkt de tanker om en ANDEN person, men som oftest har jeg tænkt det om mig selv. Og under alle omstændigheder er det en energi, jeg har sendt ud i Universet, som nu bliver reflekteret til mig i form af kritik fra et andet menneske.


Lad os fx. sige, at jeg har en usikkerhed i mig selv og går og tænker, at jeg måske ikke er god nok, eller at jeg nogle gange er for højtråbende (eller noget helt andet). Hvis jeg så får den kritik: at "Du er ikke god nok" eller  "Du er for højtråbende", osv.  – så er det nok fordi, at jeg på et eller andet tidspunkt har sendt den energi ud, hvor jeg har haft en usikkerhed om

"Var jeg mon for højtråbende her". Og på den måde vil mine omgivelser fange mine vibrationer og sende dem lige fluks tilbage til mig.


Alternativt kunne det også være, at jeg gik og tænkte om andre, at DE var for højtråbende og ikke var gode nok, og når jeg så på et tidspunkt får en lignende kritik – ja, så er det bare Universet, som spejler de ting, jeg tænker, og sender energien tilbage til mig på den måde! Verden er et spejl.


Så hvis du får kritik, så prøv at tænke over, om du mon har sendt tilsvarende energier ud mod dig selv (eller mod andre). Er det noget, du er kommet til at tænke/sige? At du er "for meget" eller "for lidt" af et eller andet"? At du ikke er god nok? At du gør noget forkert? Sådanne reflektioner er virkelig GULD til at skabe selvbevidsthed. Så tak Universet for spejlingen af dine tanker.SE MEGET MERE:

I videoen øverst på siden :-) (eller hvis den ikke uploader, kan du alternativt se videoen her >>)


PS. Kunne du lide hvad du læste om? Så spred kærligheden ved at dele denne artikel med dine venner :-)

I kærlighed,

Ursula Maria Jensen

Nyhedsbrev


Er du parat til at modtage LOOOVE, gode råd og tips, så tilmeld dig fluks til mit nyhedsbrev.


(PS. Når du skriver dig op får du samtidig foræret min meditation "Det rensende bad i det hellige tempel" :-)