Om autenticitet

OM AUTENTICITET - INDTAG DIN EGEN ROLLE

Jeg har i mange år af mit liv haft så svært ved at turde tro på, at jeg var nok. Jeg følte ikke rigtig, at jeg hørte til her i verden, og jeg turde i hvert fald slet ikke springe ud som mig selv. Måske har du før læst mit blogindlæg: Du skal blot være dig selv >> . Det tog mig mange år at lære at være den autentiske mig – og nogle dage kæmper jeg stadig med det.  Men så hørte jeg det skønneste citat af Oscar Wilde her forleden. Det lyder sådan her: "Be yourself. Everybody else is already taken" – eller på dansk: "Vær dig selv – alle andre er allerede taget".


Jeg grinede højt for mig selv, for dét var så sjovt og fedt formuleret! For det er jo lige præcis sådan, det hænger sammen! Det nytter simpelthen ikke noget, at vi prøver at være ”Jesper”, ”Henriette”, eller alle mulige andre, som vi ikke er. Det er fuldstændig omsonst og et absolut ”no-win”! For dé er er jo ligesom taget – rollen som Jesper er taget af Jesper, og rollen som Henriette er taget af Henriette!  


Nu spiller jeg selv teater, så da jeg læste det citat, kunne jeg pludselig levende forestille mig, hvordan vi, inden vi inkarnerer i vores nuværende krop, sidder ”deroppe” (på den anden side) og planlægger vores kommende liv, i et eller andet råd sammen med resten af vores sjælegruppe. Og så ser jeg for mig nogle vise mestre, der arrangerer det helt store teaterstykke nede på Jorden, og som råber i en megafon til os noget i retning af:


HALLO ALLESAMMEN! Må vi lige bede om jeres opmærksomhed!! Ja altså, nu er der nede på Jorden brug for en person, som kan være Bagermester Jensen fra Ballerup! Hvem tager ham?".

Så er der straks én af dine venner, der stikker hånden i vejret og siger: 

Den tager jeg bare".

Og de vise tilrettelæggere fortsætter: Og hvem tager så Sygeplejerske Susanne?",

"Jeps, den rolle lyder fed", siger en anden af dine venner. 

Hvem vil så være Ursula Maria, der laver en hjemmeside, der hedder Hjertemennesker?, og jeg råber: ”MIG MIG MIG!”.

OG til sidst nævner de vise teater-mestre-instruktører DIT navn, DIT livsformål og DIN rolle, og du skriger begejstret: YES! Dén tager jeg – den rolle passer lige til min personlige udvikling!!!".


Og vi glæder os alle sammen helt vildt til at hoppe ned på Jorden i det næste liv, og til at spille vores helt unikke roller.


OG HVAD SKER DER SÅ, NÅR VI KOMMER HERNED PÅ JORDEN????? Jo, så forsøger vi dælme at være som alle de andre! Fordi vi ikke kan hvile i os selv, og ikke tør være os selv. Så pludselig tror JEG, at det er meget sejere at være som DIG, og DU tror, at det er sejere at være som Sygeplejerske Susanne, som hellere vil være som Bagermester Jensen. Det resulterer i, at vi styrter FORGÆVES rundt og prøver at udfylde alle de andres roller, fordi vi ikke tror vores egen er god nok.


Men de andre roller er jo taget. Så der er ingen grund til, at du skal prøve at være dem!  Du skal i stedet være den person, som DU har påtaget dig – nemlig DIG! Og jeg skal være MIG! Og jeg synes faktisk, at det er så dejligt, befriende og skønt at tænke på. Tænk dig – der er simpelthen ikke nogen andre end mig her i verden, der kan fylde min rolle ud, og ingen andre end dig, der kan fylde lige præcis din rolle ud!


Så dagens gode råd fra Oscar Wilde, (og fra mig):


BE YOURSELF EVERYBODY ELSE IS ALREADY TAKEN!

Og Husk, at du er fantastisk, som du er! ♥♥♥SE MERE:

I videoen øverst på siden :-) (eller hvis den ikke uploader kan du alternativt se videoen her >>).


PS. Kunne du lide hvad du læste om? Så spred kærligheden ved at dele den med dine venner :-)

Nyhedsbrev


Er du parat til at modtage LOOOVE, gode råd og tips, så tilmeld dig fluks til mit nyhedsbrev.


(PS. Når du skriver dig op får du samtidig foræret min meditation "Det rensende bad i det hellige tempel" :-)