Slip offerrollen

FØLER DU DIG OGSÅ NEMT SOM ET OFFER?

Er du er et følsomt hjertemenneske? Og kan du nemt blive såret og ked af det? Så kender du sikkert også til det, at man derfor meget nemt kan komme til at føle sig som et offer. Et offer for hvordan andre mennesker behandler en, eller simpelthen et offer for livet. 


JEG HAR I HVERT FALD PERSONLIGT FØLT MIG SOM ET "OFFER" I EN MEGET STORT DEL AF MIT LIV!

Og med rette, kunne man sige. For der er virkelig sket en masse hårde ting i mit liv... Jeg blev f.eks. drillet som barn; Min mor blev syg og døde, da jeg var 11 år; Min far havde psykopatiske træk, Jeg havde en utilregnelig chef; Jeg gik meget voldsomt ned med stress osv. osv.... Jeg kunne blive ved på flere tætfyldte A4 sider.....


Så der har været masser af grunde til, at det var legitimt for mig at føle, at det var synd for mig, at verden var et ondt sted, og at andre mennesker var uretfærdige over for mig. Og sådan gik jeg også rundt og følte de første 34 år af mit liv!! Jeg følte mig virkelig som et offer, og følte retfærdig harme over for livet og alle de mennesker, der havde medvirket til min smerte.


MEN HVAD FIK JEG UD AF DETTE? Det kan da godt være, at jeg (måske!!) havde ret i, at livet eller nogle mennesker havde behandlet mig hårdt, dårligt, uretfærdigt osv. Men blev jeg gladere af at føle, jeg havde ret? Nej, det gjorde jeg overhovedet ikke. (Jo, måske som et øjebliks bekræftelse i, at jeg havde "ret", men det var som at få varmen ved at tisse i bukserne, for jeg blev bestemt ikke lykkeligere af den grund i det lange løb – tværtimod)!!


For samtidig med, at jeg følte mig som offer for andre mennesker, skete der jo derved automatisk også det, at jeg delvist fralagde mig ansvaret for at få et godt liv. Jeg lagde det over i andres hænder, om hvorvidt jeg skulle have det godt eller skidt.... Jeg kunne tænke: "Jeg er deprimeret fordi han/hun person gjorde sådan og sådan, eller fordi livet har behandlet mig skidt".... ERGO, er det "de andres" eller "livets" skyld, at jeg ikke har det godt...


En dag blev jeg bare så træt af at høre mig selv fortælle mine egne offerhistorier igen og igen, og jeg valgte at det måtte være slut. Og jeg fandt ud af, at hvis jeg skulle være rigtig glad, blev jeg nødt til at tage ansvaret for min egen lykke i mine egne hænder!


Jeg valgte meget bevidst at se på, hvor jeg spillede offer i mit eget liv - og samtidigt gik jeg også i gang med en kæmpe tilgivelsesproces (men det er en helt anden historie). Og jeg kan kun sige, at det har givet mig SÅ MEGET MERE frihed og lykke at smide min offerrolle og at selv tage ansvaret for min glæde i egne hænder.


DAGENS OPGAVE TIL DIG

Er du også træt af at give din power væk til andre??

Så udfordrer jeg dig til denne lille øvelse i den følgende uge:


1) HVORNÅR? Læg i den næste uge mærke til, hvornår du føler dig som et offer. For livet, for andre – hvornår du er i dårligt humør pga. nogle andre. Altså med andre ord – hvornår du giver din power væk, og lader andre eller livet bestemme, om du har det godt eller skidt.


2) ER DU PARAT TIL AT SLIPPE OFFERFØLELSEN HER? Mærk så efter helt indeni, om du er parat til at slippe denne offerrolle i denne specifikke situation. (Det er ikke altid man er det)


3) START I DET SMÅ. Det er altid nemmere at starte med små skridt. Så vælg små situationer, hvor du nemt kan gøre noget ved det. Læg f.eks. mærke til i hverdagen, hvornår du lader dit humør påvirke af, hvad andre har gjort. Det kunne være ting som: "Nu er jeg sur/ked af det, FORDI kassedamen svarede mig surt..." Altså hvor du lægger ansvaret for dit eget velbefindende over på andre.


Og når du lægger mærke til situationen så spørg dig selv:


Er det vigtigt for mig at få ret i, at det var vel nok strengt/urimeligt/unfair det den anden person gjorde, eller er jeg parat til at give slip på den offerhistorie, og tage ansvaret for min egen glæde, og vælge at det er MIG, der har magten til at vælge, om jeg er glad eller ej?  Eller vil jeg stadig give magten til de andre mht. om jeg skal være glad?


4) TRÆK DIN POWER TILBAGE. Hvis du er parat, så sig til dig selv. "Nu er det slut – jeg bestemmer selv, om jeg vil have det godt eller skidt". Og luk øjnene og forestil dig, at du trækker din kraft tilbage, som du har givet til de andre. Bliv ved indtil du har samlet al din power tilbage til dig selv.


5) FORTSÆT. Fortsæt på den måde med andre situationer. Gør det til en leg. Øv dig. Jo mere du bliver opmærksom på hvornår du giver din power væk, og jo mere du øver dig i at trække den tilbage – des bedre bliver du.


HELD OG LYKKE KÆRE VEN!


SE MEGET MERE:

I videoen øverst på siden :-) (eller hvis den ikke uploader, kan du alternativt se videoen her >>)


PS. Kunne du lide hvad du læste om? Så spred kærligheden ved at dele denne artikel med dine venner :-)

I kærlighed,

Ursula Maria Jensen

Nyhedsbrev


Er du parat til at modtage LOOOVE, gode råd og tips, så tilmeld dig fluks til mit nyhedsbrev.


(PS. Når du skriver dig op får du samtidig foræret min meditation "Det rensende bad i det hellige tempel" :-)