Slip perfektionismen

TIP TIL AT SLIPPE PERFEKTIONISMEN  ♥ ♥ ♥

ER DU OGSÅ ALT FOR PERFEKTIONISTISK?

Tror du også, at du skal være perfekt til ALT? Så brug dette trick til at slippe noget af din perfektionisme - og hjælp dig selv med at blive gladere og meget mere fri


Kender du det, at man bare tror, man skal gøre alt perfekt og være dygtig og pæn samtidig, og kan du nikke genkendende til følgende:


  • Rigtig mange kvinder, jeg kender (INCL. mig selv), synes, at de skal være gode og DYGTIGE til alt, de beskæftiger sig med (om det er til julebag eller til opgaven på jobbet, i moderrollen, som søster, kæreste, datter, kollega eller veninde – You name it – vi skal være gode og perfekte til det hele!


  • Og samtidig med, at vi skal gøre alt godt, så skal vores HJEM også se tjekket ud over for omverdenen, som om vi er sådan nogle overskudsmennesker, der da har totalt styr på alt (og tro mig – det har jeg på ingen måde).


  • Og for at toppe det, føler vi også, at vi SELV helst hele tiden bør se pæne, veludhvilede og afbalancerede ud (og selvfølgelig være charmerende, sjove, søde, intelligente og kvindeagtige på samme tid).


Kender du mon også til en snert af det?


HVAD DER TILLIGE GØR DET EKSTRA SVÆRT FOR HJERTEMENNESKER

Hjertemennesker har så ofte tillige det EKSTRA element oveni, at de samtidigt ønsker at være Mother Teresa, og handle fuldstændigt perfekt, kærligt og ordentligt i verden – de må ikke såre andre, og de skal helst samtidigt frelse alle på deres vej... (som om de første tre krav ikke var hårde nok at leve op til i forvejen).


Og for at det endnu mere ikke skal være løgn – så oveni, at hjertemennesker har de der ekstra store præstationskrav om at være "små engle på jord"  – så bliver de oftest langt hurtigere drænet for energi end andre gør!! Så de har BÅDE endnu højere krav til sig selv at leve op til I KOMBINATION MED, at de nemmere bliver udmattede!


HVOR NEMT ER DET LIGE?

So "what's the odds" for at kunne klare det? Hvor nemt er det lige at leve op til ALT DET i hjertemenneskets hverdag? PÆNT SVÆRT – skulle jeg hilse at sige – (ud fra egne hårde erfaringer!!)


SÅ HVAD SKAL DU GØRE? ♥

  1. Først og fremmest må vi hjertemennesker indse, at vi ikke KAN være perfekte til alt  – det er simpelthen en fysisk umulighed  – så hvis ikke vi sætter forventningerne ned til os selv, så er vi dømt til at tabe  – SÅ NED MED FORVENTNINGERNE!!!


  1. Næste trin er at forstå, at det er mere perfekt at være uperfekt end at være perfekt!!


JEPS  – Jeg mener det!! FOR DET FØRSTE er vi blandt andet her på jorden for at lære, og der ligger enormt meget lærdom og visdom gemt til os, hver gang vi dummer os. Hvis vi aldrig dummede os, betød det, at vi aldrig turde at bevæge os ud i verden, ud af comfort zone, og aldrig turde at prøve noget nyt med risiko for at gøre det uperfekt.


Og FOR DET ANDET  – SERIØST HVEM GIDER VÆRE SAMMEN MED ET MENNESKE, SOM HELE TIDEN ER PERFEKT? Det er jo et megapres på omgivelserne og giver alle andre dårlig samvittighed og et dårligt selvværd! 


Kender du ikke de der irritende veninder/kollegaer, som altid prøver at være perfekte og som går helt i sort, når de ikke er det? De er faktisk ret anstrengende at være sammen med  – man orker dem næsten ikke  – og man kan SLET ikke slappe af sammen med dem! For det er jo umuligt at leve op til dem  – og de virker snarere helt umenneskelige og slet ikke nede på jorden. SÅ drop du roligt tanken om at være et af de der irriterende mennesker, som altid prøver at være perfekte – og som i virkeligheden giver alle andre mennesker stress og mindreværd, og som dybest set er megaanstrengende at være sammen med! :-)


  1. Spørg dig selv, hvad det værste egentlig er, der kan ske, hvis du ikke lige er perfekt i de forskellige situationer. Så når du får en tanke om, at "Åh - nu sker det og det, hvis jeg ikke er perfekt"....


Så sig til dig selv:  "OG HVA' SÅ!! Hvad sker der egentlig ved det?".


SE MERE:

Dette er et HELT FANTASTISK værktøj til at slippe noget af perfektionismen og give dig selv frihed. Se hvordan jeg bruger dette redskab i min hverdag i videoen øverst på siden (eller hvis den har svært ved at uploade kan du alternativt se videoen her >>) :-)


PS. Kunne du lide hvad du læste om? Så spred kærligheden ved at dele den med dine venner :-)

I kærlighed,

Ursula Maria Jensen

Nyhedsbrev


Er du parat til at modtage LOOOVE, gode råd og tips, så tilmeld dig fluks til mit nyhedsbrev.


(PS. Når du skriver dig op får du samtidig foræret min meditation "Det rensende bad i det hellige tempel" :-)