Vær dig selv

DU SKAL BLOT VÆRE DIG SELV ♥ ♥ ♥ ...

Jeg vil gerne dele en af de vigtigste visdomme, jeg har fået i mit liv. Det er så simpelt - og dog er det så VANVITTIGT svært - nemlig, at det vigtigste job, du har her på Jorden, er at være dig selv! Og jeg har gennem livet givet mig selv en læresætning, der støtter mig i at huske det - og den hedder:


"Vær dig selv - for det er DÉN person, DU er sat på Jorden for at være - og INGEN ANDRE!"


Lad disse ord synke dybt ind i hjertet på dig – du er lige præcis dén, du skal være  – og det er PERFEKT– og du er dermed fuldstændig perfekt!!!


Du er sat på jorden for at være DIG – og IKKE for at forsøge at være din veninde, din nabo, din overbo, din kusine, din livsmentor, eller nogen som helst andre! De andre er derimod sat på Jorden for at være lige præcis DEM!


OM DA JEG GIK DESPERAT RUNDT OG PRØVEDE AT VÆRE "ANNE FRA SPANIEN"

Det tog mig simpelthen så mange år rigtigt at forstå det her. Jeg kan huske, at jeg allerede som barn, ønskede at være som ALLE mulige andre end mig selv. Fx ønskede jeg dybt at være ligesom Anne, der gik i en klasse under mig. Hun var SÅ smuk, hun kom fra Spanien ("Anne fra Spanien" – kaldte vi hende opfindsomt nok). Og alle forgudede hende, fordi hun var så skøn, smuk og VIDUNDERLIG.


Og fordi alle elskede hende (og fordi jeg mildest talt selv ikke var særlig populær – jeg var hende, den lille generte, som de andre til gengæld elskede at mobbe) – så prøvede jeg at være og at opføre mig præcis ligesom hende.


DET INDEBAR, AT JEG SKULLE SUTTE PÅ FINGRE

Og en af de ting, det indebar at være Anne fra Spanien, var blandt andet at sutte på fingre på en ret speciel måde (hun suttede på to af de midterste fingre samtidigt). Jeg suttede ikke naturligt på fingre i 2. klasse (eller har i det hele taget aldrig gjort det), men jeg kan alligevel huske, at jeg (og adskillige andre piger end mig) gik rundt og prøvede at sutte fingre ligesom hun gjorde det – fordi vi syntes, hun var så sej.


Og det fungerede OVERHOVEDET IKKE. Det smagte ikke godt – og hvis jeg prøvede det, så det helt forkert ud. Og det var jo ikke rigtigt for MIG!


Jeg holdt derfor efter adskillige forgæves forsøg op med at prøve at blive finger-afhængig - jeg kunne alligevel ikke gøre det på den rigtige ”Anne-måde”, og jeg afskyede den klamme fornemmelse af fingre i munden.


DET VAR JO SET I RETROSPEKT RET BESYNDERLIGT AT PRØVE AT GÅ RUNDT OG VÆRE EN HELT ANDEN END "MIG" ALLIGEVEL HAR JEG GENTAGET DET GANG PÅ GANG PÅ GANG...

Det er set i bakspejlet jo lidt mærkeligt at tænke på, at jeg virkelig prøvede at komme til at sutte fingre, selvom jeg nærmest var ved at kaste op hver gang jeg stak fingrene i munden, og at jeg i bund og grund bare syntes, det var virkeligt ækelt – og ALT det bare for at forsøge at blive lige så populær som Anne (hvilket i øvrigt sjovt nok ikke hjalp spor).


Men selvom jeg hurtigt kunne se at jeg skulle holde op med dette – så har jeg alligevel gentaget denne procedure MASSER af gange i mit liv…. Jeg har gået rundt og forsøgt at være som alle mulige andre end mig selv – og jeg har gang på gang lavet en ny ”Anne fra Spanien”- situation, hvor jeg har gjort noget, som dybt inde i mig føltes forkert, men alligevel gjort det, fordi jeg ikke hvilede nok i mig selv, til bare at turde være mig.


Og det var måske først rigtigt, da jeg gik alvorligt ned med stress i 2002-2003, og hvor jeg mistede al min "ydre identitet", at jeg langsomt begyndte på at skulle finde mig selv. Og det var i hele den proces, hvor jeg trin for trin fik den livsvisdom om "Hvem er det, JEG er, og hvem er jeg ikke?"


Jeg ER fx ikke "hende den der dygtige person" - det er jo noget, jeg GØR!

Og jeg er ikke hende, der sutter på finger (det vidste jeg nu godt, da jeg var voksen, men alligevel) :-) Og jeg er ikke alt muligt andet, som jeg prøver desperat at være. Den person INDENI mig - det er dén, jeg ER, og det er dén, jeg vil prøve at lade at komme til udtryk ved at være mig.


Det er MIT billede, jeg skal udtrykke, og det er ikke alle mulige andres billede.


DIN OPGAVE:

Så dén vil jeg give videre til dig, og give dig en udfordring – eller en opfordring om du vil – til at gå ud og prøve i dag og bare være en lille smule mere DIG!


Prøv at tage dig selv i, at: "Det her gør jeg, fordi nu prøver jeg lidt at være ligesom "Anne fra Spanien" – men hvis jeg virkelig skal være tro mod min kerne, så vil jeg gøre det LIDT anderledes". OG SÅ GØR DET ANDERLEDES – GØR DET SÅDAN SÅ DET FØLES MERE ÆGTE FOR DIG.


Du er FULDSTÆNDIG unik. Der findes INGEN andre mennesker som dig! Er det ikke FANTASTISK? Så DIT største job her i verden, det er at udfylde DIN rolle - og være dig! Så smukt og simpelt er det. Der er ingen andre der kan udfylde den rolle.


Så husk at være dig selv – for det er lige præcis dig – og ikke nogen andre, som DU er sat på Jorden for at være!


SE MERE:

I videoen øverst på siden :-) (eller hvis den ikke uploader kan du alternativt se videoen her >>).


PS. Kunne du lide hvad du læste om? Så spred kærligheden ved at dele den med dine venner :-)

Nyhedsbrev


Er du parat til at modtage LOOOVE, gode råd og tips, så tilmeld dig fluks til mit nyhedsbrev.


(PS. Når du skriver dig op får du samtidig foræret min meditation "Det rensende bad i det hellige tempel" :-)